September v Domu skupnosti Savsko naselje

kr_programinopisi_september

 

OGLAS ZA UPORABO PROSTORA

Iščete brezplačni prostor za neprofitne dejavnosti, kot so predavanja, delavnice, tečaji, kulturni dogodki, coworking, rekreacija, branja, akustični koncerti, filmski večeri, vaje, družabne igre, otroška druženja, kramljanja, štrikanja, čajanke, skratka vsebine, ki so namenjene tudi prebivalcem Savskega naselja?

Prostor v Domu skupnosti Savsko naselje obsega 40m2, čajno kuhinjo in sanitarije, mize, stole, projekcijsko platno in ozvočenje, na voljo pa so tudi predmeti iz Knjižnice REČI: https://knjiznicareci.si/reci-na-izposojo/

Za več informacij pišite na info@knjiznicareci.si.

GLASBA IN GLASBILA V CAPOEIRI

sreda 2.9., 18.30 – 20.00

Glasba je nepogrešljiv del capoeire. Na čelu rode se nahaja bateria (orkester), sestavljena iz treh berimbavov, dva pandeira (tamburin) in enega atabaquia (podobno bobnu konga). Opcijska inštrumenta sta tudi agogo in reco-reco.

Glavni inštrument in tudi simbol capoeire je berimbau. Podoben je z žico napetemu loku, na spodnjem delu opremljen z resonančno bučo. Tri različne velikosti resonančnih buč definirajo tri različne tipe berimbavov: viola (najmanjša), media (srednja) ter gunga (največja). Berimbau lahko igra 10 različnih ritmov z neštetimi variacijami in na ta način določa stil ter hitrost igre.

Orkester dopolnjuje zbor, ki prepeva pesmi (v portugalskem jeziku) v stilu dialoga z glavnim pevcem. Pesmi se pomensko dotikajo najrazličnejših tem: nekatere pripovedujejo o zgodovini ali zgodbah slavnih capoeristov, druge skušajo spodbujati, poučevati ali opozarjati capoerista pri igri, spet tretje po svoje metaforično komentirajo dogajanje v rodi. Govorijo o izgubljeni ljubezni in so po naravi žalostne, druge so lahkotne in smešne.

Eni smo bolj, drugi manj muzikalno talentirani. Bistvo je, da poizkušamo preseči meje lastnega jaza. Dobivamo se z namenom, da zapojemo kakšno pesmico, se učimo inštrumentov, ki so temelj v capoeiri in jo zaradi glasbe tudi razlikujejo od drugih veščin. Naše znanje glasbe pa potem integriramo v naše treninge in igranje capoeire.

IZMENJAVA OTROŠKIH OBLAČIL

sobota 5.9., 16.00 – 18.00

Na dogodku si bomo izmenjali otroška in mladinska oblačila,  ki jih je vaš otrok prerasel. Prinesete lahko tudi obutev, modne dodatke, otroške hišne tekstilije (npr. posteljnina), igrače, otroške knjige,… Oblačila naj bodo čista, lepo ohranjena in brez lukenj ali madežev. Sprejmeno do 30 kosov. Organizatorji bomo oblačila in ostalo blago pregledali in ga tudi ovrednotili (npr.  bunda dobi več točk kot na primer nogavice,..). Glede na število doseženih točk si boste lahko izbrali poljubno število kosov blaga. Vstopnine ni, lepo vabljeni!

Raziskovanje človeškega telesa NAREDI SVOJO OSEBNO IZKAZNICO

sobota 5.9., 16.00 – 18.00

Na otroški delavnici se bodo otroci izmerili, stehtali, narisali obrise dlani in stopal, odtisnili prstne odtise in vse to beležili v svojo osebno izkaznico. Obenem bodo lahko izrezali okostje, ga nalepili v beležnico, preizkušali koliko balona lahko napihnejo z enim izpihom zraka iz pljuč in se poigrali z modelom tankega in debelega črevesa.

ŠOLA OSEBNE RASTI

ponedeljki, 18.00 – 19.00

Namen skupinskega druženje je  ozavestiti in počistiti stres, jezo, strahove in izboljšati psiho fizično zdravje. Sama meditacija ni klasična in ne potrebujete nobenih posebnih veščin ali predznanja. Ni potreben posebna drža, tako da je enostavna in primerna za vse starosti. Vljudno vabljeni. Več o meni lahko preberete na www.osebnarast.si

NAMIZNI PUSTOLOVCI

vsak drugi torek, 19.00 – 22.00

Preživite nedeljsko popoldne v prijetni družbi ob igranju družabnih iger. Nič računalnika, nič ponedeljka, dosti smejanja in pustolovščin po namiznoigralnem svetu. Vabljeni vsi pustolovci – radovedneži, kvartopirci, novinci. … izkušeni vodiči s potovalki in nahrbtniki polnih iger vas bomo vodili po poti. Gejmerji pa vabljeni na oddih po nedeljskem kosilu – tu vas ponedeljek ne najde.

ŠIVILJSKA DELAVNICA

četrtki, 18.00 – 20:00

Vsak četrtek vas bo ga. Anka popeljala v svet šivanja, (če bodo želje, pa tudi vezenja ter klekljanja). Na podlagi 38-letnih izkušenj vas bo vodila po ustvarjalni poti, ki jo bodo usmerjale vaše želje in ideje. Vabljeni, več nas bo, bolj fino bo!

informacije in obvezne prijave na: 040 674 904 – ga. Anka Pavelič

VEČER LATINO AMERIŠKE GLASBE IN PLESA

četrtki in petki, 20.00 – 22:00

Delovni teden gre proti koncu, vas pa že srbijo pete? Vabimo vas da se nam pridružite na večerih, obarvanih z latino ameriško glasbo, kjer bomo plesali in se učili latino ameriških plesov. Nekatere večere nam bo popestrila tudi glasba v živo, o čemer vas bomo še posebej obvestili.

SAMOPOPRAVLJALNICA KOLES

sobote, 10.00 – 12.00

Naučite se osnovnega vzdrževanja in popravil vašega kolesa. Pripravite ga, da vas neslišno zapelje v tople jesenske dni, ki so že skoraj tu! Orodja so na voljo, vendar ne oklevajte prinesti tudi svoje.

KAVA S SOSEDI

sobote, 10.00 – 12.00

Druženje ob jutranji kavi je namenjenu spoznavanju svojih sosedov, pogovorom o soseski, potrebah le te, predvsem pa najboljšemu začetku vikenda. Pridružite se nam v prostorih Doma skupnosti Savsko naselje.

VESELE NOGICE

občasna srečanja

Druženja za starše z otroki s posebnimi potrebami, ki so se posebej prilagojena težko gibalno oviranim otrokom. Različne dejavnosti, poslušanje glasbe, branje pravljic, gledanje risank, telovadba, spoznavanje otrok med seboj, pogovor, igre.

kontakt: Alenka 040 855 049

BREZPLAČNI ARHITEKTURNI NASVETI

Termin po dogovoru, informacije in obvezne prijave na: info@kombinat-arhitekti.si

Potrebujete nasvet, kam postaviti omaro, kako obrniti posteljo ali prenoviti stanovanje? Želite prenoviti skupne prostore ali fasado bloka? Če potrebujete arhitekturni nasvet, vas vabimo, da nam pišete. Z veseljem vam bomo pomagali in to brezplačno!

www.kombinat-arhitekti.si