Oktober v Knjižnici REČI

kr_program_oktober

 

OGLAS ZA UPORABO PROSTORA

Iščete brezplačni prostor za neprofitne dejavnosti, kot so predavanja, delavnice, tečaji, kulturni dogodki, coworking, rekreacija, branja, akustični koncerti, filmski večeri, vaje, družabne igre, otroška druženja, kramljanja, štrikanja, čajanke, skratka vsebine, ki so namenjene tudi prebivalcem Savskega naselja?

Prostor v Domu skupnosti Savsko naselje obsega 40m2, čajno kuhinjo in sanitarije, mize, stole, projekcijsko platno in ozvočenje, na voljo pa so tudi predmeti iz Knjižnice REČI: https://knjiznicareci.si/reci-na-izposojo/

Za več informacij pišite na info@knjiznicareci.si.

OTROŠKA USTVARJALNA DELAVNICA

sreda 7.10., 17.30 – 19.00

Ustvarjali bomo z različnimi materiali in razvijali svojo domišljijo. Vabljeni vsi otroci, ki bi si želeli popestriti naporne šolske dni! Čeprav zunaj trenutno ni sonca, si ga lahko skupaj pričaramo z barvami. Prosimo, oblecite se tako, da boste lahko v miru packali. Prijave na:neza.kozak@mundilfari.si, delavnica je brezplačna.

IZMENJEVALNICA

sobota 10.10., 9.00 – 15.00

Izmenjevalnica – Prinesi prehranske izdelke, higienske pripomočke ali čistila in jih izmenjaj za rabljena, »vintage« oblačila! V zameno za hrano (liter mleka, kozarec paradižnikove omake, kilogram riža, kozarec vložene zelenjave, tunino, ovsene kosmiče, polento, ali kateri koli drugi trajni prehranski izdelek) ali higienske izdelke in čistila (zobno pasto, zobno krtačko, higienske vložke, tampone, toaletni papir, šampon za lase) si lahko na Izmenjevalnici izberete rabljena, »vintage« oblačila ali predmete.

Načelo menjave je en doniran izdelek = en kupon. Oblačila in predmeti, ki so na voljo za izmenjavo, so razdeljeni v priporočene »vrednostne« kategorije od 1 (npr. kravata, kozarec) in do največ 10 kuponov (npr. nahrbtnik). Na primer, na Izmenjevalnico prineseš 1 L mleka, paradižnikovo omako in zavitek kave, torej 3 izdelke, v zameno pa si izbereš krilo. Izmenjujemo rabljena, »vintage« oblačila, ki jih zbiramo v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana, z vašim obiskom pa jih pretvorimo v prehranske, higienske izdelke in čistila, s katerimi obogatimo osnovne pakete pomoči Rdečega križa. Pri menjavi upoštevamo načela pravičnosti, solidarnosti in spoštovanja.

IZMENJAVA OTROŠKIH OBLAČIL

sobota 10.10., 16.00 – 18.00

Na dogodku si bomo izmenjali otroška in mladinska oblačila,  ki jih je vaš otrok prerasel. Prinesete lahko tudi obutev, modne dodatke, otroške hišne tekstilije (npr. posteljnina), igrače, otroške knjige,… Oblačila naj bodo čista, lepo ohranjena in brez lukenj ali madežev. Sprejmeno do 30 kosov. Organizatorji bomo oblačila in ostalo blago pregledali in ga tudi ovrednotili (npr.  bunda dobi več točk kot na primer nogavice,..). Glede na število doseženih točk si boste lahko izbrali poljubno število kosov blaga. Vstopnine ni, lepo vabljeni!

ŠOLA OSEBNE RASTI

ponedeljki, 18.00 – 19.00

Namen skupinskega druženje je  ozavestiti in počistiti stres, jezo, strahove in izboljšati psiho fizično zdravje. Sama meditacija ni klasična in ne potrebujete nobenih posebnih veščin ali predznanja. Ni potreben posebna drža, tako da je enostavna in primerna za vse starosti. Vljudno vabljeni. Več o meni lahko preberete na www.osebnarast.si

NAMIZNI PUSTOLOVCI

vsak drugi torek, 19.00 – 23.00

Preživite torkov večer v prijetni družbi ob igranju družabnih iger. Nič računalnika, nič ponedeljka, dosti smejanja in pustolovščin po namiznoigralnem svetu. Vabljeni vsi pustolovci – radovedneži, kvartopirci, novinci. … izkušeni vodiči s potovalki in nahrbtniki polnih iger vas bomo vodili po poti. Gejmerji pa vabljeni!

ŠIVILJSKA DELAVNICA

četrtki, 18.00 – 20:00

Vsak četrtek vas bo ga. Anka popeljala v svet šivanja, (če bodo želje, pa tudi vezenja ter klekljanja). Na podlagi 38-letnih izkušenj vas bo vodila po ustvarjalni poti, ki jo bodo usmerjale vaše želje in ideje. Vabljeni, več nas bo, bolj fino bo!

informacije in obvezne prijave na: 040 674 904 – ga. Anka Pavelič

VEČER LATINO AMERIŠKE GLASBE IN PLESA

četrtki in petki, 20.00 – 23:00

Delovni teden gre proti koncu, vas pa že srbijo pete? Vabimo vas da se nam pridružite na večerih, obarvanih z latino ameriško glasbo, kjer bomo plesali in se učili latino ameriških plesov. Nekatere večere nam bo popestrila tudi glasba v živo, o čemer vas bomo še posebej obvestili.

SAMOPOPRAVLJALNICA KOLES

sobote, 10.00 – 12.00

Naučite se osnovnega vzdrževanja in popravil vašega kolesa. Pripravite ga, da vas neslišno zapelje v tople jesenske dni, ki so že skoraj tu! Orodja so na voljo, vendar ne oklevajte prinesti tudi svoje.

KAVA S SOSEDI

sobote, 10.00 – 12.00

Druženje ob jutranji kavi je namenjenu spoznavanju svojih sosedov, pogovorom o soseski, potrebah le te, predvsem pa najboljšemu začetku vikenda. Pridružite se nam v prostorih Doma skupnosti Savsko naselje.

VESELE NOGICE

občasna srečanja

Druženja za starše z otroki s posebnimi potrebami, ki so se posebej prilagojena težko gibalno oviranim otrokom. Različne dejavnosti, poslušanje glasbe, branje pravljic, gledanje risank, telovadba, spoznavanje otrok med seboj, pogovor, igre.

kontakt: Alenka 040 855 049

BREZPLAČNI ARHITEKTURNI NASVETI

Termin po dogovoru, informacije in obvezne prijave na: info@kombinat-arhitekti.si

Potrebujete nasvet, kam postaviti omaro, kako obrniti posteljo ali prenoviti stanovanje? Želite prenoviti skupne prostore ali fasado bloka? Če potrebujete arhitekturni nasvet, vas vabimo, da nam pišete. Z veseljem vam bomo pomagali in to brezplačno!

www.kombinat-arhitekti.si