November v Knjižnici REČI

kr_program_november

OGLAS ZA UPORABO PROSTORA

Iščete brezplačni prostor za neprofitne dejavnosti, kot so predavanja, delavnice, tečaji, kulturni dogodki, coworking, rekreacija, branja, akustični koncerti, filmski večeri, vaje, družabne igre, otroška druženja, kramljanja, štrikanja, čajanke, skratka vsebine, ki so namenjene tudi prebivalcem Savskega naselja?

Prostor v Domu skupnosti Savsko naselje obsega 40m2, čajno kuhinjo in sanitarije, mize, stole, projekcijsko platno in ozvočenje, na voljo pa so tudi predmeti iz Knjižnice REČI: https://knjiznicareci.si/reci-na-izposojo/

Za več informacij pišite na info@knjiznicareci.si.

Razvoj komunikacije in uporaba nadomestne in dopolnilne komunikacije pri osebah z motnjo v razvoju

sreda 4.11., 15.00 – 18.00

Društvo za pomoč družinam otrok s posebnimi potrebami “VESELE NOGICE” organizira delavnico, na kateri bo podrobneje predstavljena komunikacija in njen razvoj. Poskusili bomo pridobiti nekaj lastnih izkušenj, kaj pomeni če ne moremo uporabljati običajno govorno jezikovne komunikacije. Kako si pomagamo, kaj za to potrebujemo in kako se ob tem počutimo? Pogledali bomo tudi kaj je nadomestna in dopolnilna komunikacija (NDK). Kaj je pomembno na NDK? Katere načine NDK lahko uporabimo, kdaj in kako začnemo? Nekaj časa pa bomo seveda namenili tudi za vprašanja.

Delavnico bo vodila Mihaela Nena Vovk, univ. dipl. logopedinja, RNO terapevt, inštruktor za program FU

VESELE NOGICE

sreda 1.11., 15.00 – 17.00

Vabljeni na prav poseben dan, kjer bomo gostili posebne obiskovalce, to bo namreč nekaj kač, ki bodo otrokom s posebnimi potrebami popestrile težke dni. Vabljeni pa tudi vsi ostali na klepet, kakšen piškot in seveda na samo druženje s kačami, kjer se boste lahko z njimi spoznali čisto od blizu, se z njimi slikali in se poveselili z nami vsemi.

SMETIŠČNI ORKESTER

ponedeljek 6.11., 17.00 – 18.00

Ana Kravanja in Samo Kutin predstavita doma narejena glasbila iz recikliranih materialov, med katerimi najdemo kamenofon (tolkalo iz odpadnih delov marmorja), kalimbo (palčni klavir iz trupa stare kitare in pokvarjenih jezičkov haromnike), balunofone (pihala iz plastičnih vodovodnih cevi), ektare (enostrunska brenkala iz pločevink), kazuje (pevska glasbila iz bambusa in plastične vrečke) in klarinet iz slamic, tank drum (večtonsko tolkalo iz starega bojlerja), begeno (etiopsko harfo iz starih vrat omare), zvočilo za proizvajanje groma iz vzmeti in pločevinke… in druga glasbila. V improviziran nastop aktivno vključita otroke. Skozi skupno igro otroci spoznajo osnove improvizirane glasbe in široko paleto glasbil domače izdelave.

Prostovoljni prispevek: 5 eur

Prijave: info@knjiznicareci.si

IZMENJAVA OTROŠKIH OBLAČIL

sobota 28.11., 14.00 – 16.00

Na dogodku si bomo izmenjali otroška in mladinska oblačila,  ki jih je vaš otrok prerasel. Prinesete lahko tudi obutev, modne dodatke, otroške hišne tekstilije (npr. posteljnina), igrače, otroške knjige,… Oblačila naj bodo čista, lepo ohranjena in brez lukenj ali madežev. Sprejmeno do 30 kosov. Organizatorji bomo oblačila in ostalo blago pregledali in ga tudi ovrednotili (npr.  bunda dobi več točk kot na primer nogavice,..). Glede na število doseženih točk si boste lahko izbrali poljubno število kosov blaga. Vstopnine ni, lepo vabljeni!

VZPOSTAVLJANJE POPOLNEGA RAVNOVESJA

ponedeljki, 17.00 – 19.00

Na skupinskih vadbah je poudarek na vzpostavljanju čustvenega ravnovesja, čiščenje jeze, strahov, treme itd…, prepoznavanje lastnih darov in potencialov, preprečevanje negativnih misli in slabega počutja, karierne smernice, odvajanje od odvisnosti, alkohol, cigarete, droga, hrana itd…, depresij, partnerski odnosi,…

Prijave na: na tomic.edita@gmail.com

NAMIZNI PUSTOLOVCI

vsak drugi torek, 19.00 – 22.00

Preživite torkov večer v prijetni družbi ob igranju družabnih iger. Nič računalnika, nič ponedeljka, dosti smejanja in pustolovščin po namiznoigralnem svetu. Vabljeni vsi pustolovci – radovedneži, kvartopirci, novinci. … izkušeni vodiči s potovalki in nahrbtniki polnih iger vas bomo vodili po poti. Gejmerji pa vabljeni!

DOPOLDANSKA TELOVADBA

srede, 9.00 – 10.00

Telovadba za vse ženske, ki bi se rade razgibale, ostale mladostne, ki bi rade izkusile, kako se izvajajo preproste vaje iz joge, pilatesa, aerobike in ki bi rade zapravile čim manj denarja. Na začetku se bomo ogrele, nato bomo delale vaje za vzdržljivost in moč, spoznale bomo svoj “Tibetanski vrelec mladosti”, kakšno minuto si bomo vzele za masažo obraza, mimogrede bomo opravile s Keglovimi vajami, trenirale bomo razne tehnike dihanja, delale osnovne vaje iz joge, za popotnico v ledo nadaljevanje dneva pa bomo izvedle pozdrav soncu.

Prijava: natasa.grobisa@amis.net ali 031 526 775

ŠIVILJSKA DELAVNICA

četrtki, 18.00 – 20:00

Vsak četrtek vas bo ga. Anka popeljala v svet šivanja, (če bodo želje, pa tudi vezenja ter klekljanja). Na podlagi 38-letnih izkušenj vas bo vodila po ustvarjalni poti, ki jo bodo usmerjale vaše želje in ideje. Vabljeni, več nas bo, bolj fino bo!

informacije in obvezne prijave na: 040 674 904 – ga. Anka Pavelič

VEČER LATINO AMERIŠKE GLASBE IN PLESA

četrtki in petki, 20.00 – 22:00

Delovni teden gre proti koncu, vas pa že srbijo pete? Vabimo vas da se nam pridružite na večerih, obarvanih z latino ameriško glasbo, kjer bomo plesali in se učili latino ameriških plesov. Nekatere večere nam bo popestrila tudi glasba v živo, o čemer vas bomo še posebej obvestili.