December v KNJIŽNICI REČI

kr_program_december

 

OGLAS ZA UPORABO PROSTORA

Iščete brezplačni prostor za neprofitne dejavnosti, kot so predavanja, delavnice, tečaji, kulturni dogodki, coworking, rekreacija, branja, akustični koncerti, filmski večeri, vaje, družabne igre, otroška druženja, kramljanja, štrikanja, čajanke, skratka vsebine, ki so namenjene tudi prebivalcem Savskega naselja?

Prostor v Domu skupnosti Savsko naselje obsega 40m2, čajno kuhinjo in sanitarije, mize, stole, projekcijsko platno in ozvočenje, na voljo pa so tudi predmeti iz Knjižnice REČI: https://knjiznicareci.si/reci-na-izposojo/

Za več informacij pišite na info@knjiznicareci.si.

Brezplačna grafološka analiza podpisa in možen nakup knjige  MORAŠ ALI ŽELIŠ?

ponedeljek 7.12.,16.00 – 19.00

Podpis razkriva našo smopodobo in zato je zelo pomembno kako se podpisujemo.

IZMENJEVALNICA

sobota 5.12., 10.00 – 16.00

Izmenjevalnica – Prinesi prehranske izdelke, higienske pripomočke ali čistila in jih izmenjaj za rabljena, »vintage« oblačila! V zameno za hrano (liter mleka, kozarec paradižnikove omake, kilogram riža, kozarec vložene zelenjave, tunino, ovsene kosmiče, polento, ali kateri koli drugi trajni prehranski izdelek) ali higienske izdelke in čistila (zobno pasto, zobno krtačko, higienske vložke, tampone, toaletni papir, šampon za lase) si lahko na Izmenjevalnici izberete rabljena, »vintage« oblačila ali predmete.

Načelo menjave je en doniran izdelek = en kupon. Oblačila in predmeti, ki so na voljo za izmenjavo, so razdeljeni v priporočene »vrednostne« kategorije od 1 (npr. kravata, kozarec) in do največ 10 kuponov (npr. nahrbtnik). Na primer, na Izmenjevalnico prineseš 1 L mleka, paradižnikovo omako in zavitek kave, torej 3 izdelke, v zameno pa si izbereš krilo. Izmenjujemo rabljena, »vintage« oblačila, ki jih zbiramo v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana, z vašim obiskom pa jih pretvorimo v prehranske, higienske izdelke in čistila, s katerimi obogatimo osnovne pakete pomoči Rdečega križa. Pri menjavi upoštevamo načela pravičnosti, solidarnosti in spoštovanja.

NAMIZNI PUSTOLOVCI

vsak drugi torek, 19.00 – 22.00

Preživite torkov večer v prijetni družbi ob igranju družabnih iger. Nič računalnika, nič ponedeljka, dosti smejanja in pustolovščin po namiznoigralnem svetu. Vabljeni vsi pustolovci – radovedneži, kvartopirci, novinci. … izkušeni vodiči s potovalki in nahrbtniki polnih iger vas bomo vodili po poti. Gejmerji pa vabljeni!

DOPOLDANSKA TELOVADBA

srede, 9.00 – 10.00

Telovadba za vse ženske, ki bi se rade razgibale, ostale mladostne, ki bi rade izkusile, kako se izvajajo preproste vaje iz joge, pilatesa, aerobike in ki bi rade zapravile čim manj denarja. Na začetku se bomo ogrele, nato bomo delale vaje za vzdržljivost in moč, spoznale bomo svoj “Tibetanski vrelec mladosti”, kakšno minuto si bomo vzele za masažo obraza, mimogrede bomo opravile s Keglovimi vajami, trenirale bomo razne tehnike dihanja, delale osnovne vaje iz joge, za popotnico v ledo nadaljevanje dneva pa bomo izvedle pozdrav soncu.

Prijava: natasa.grobisa@amis.net ali 031 526 775

ŠIVILJSKA DELAVNICA

četrtki, 18.00 – 20:00

Vsak četrtek vas bo ga. Anka popeljala v svet šivanja, (če bodo želje, pa tudi vezenja ter klekljanja). Na podlagi 38-letnih izkušenj vas bo vodila po ustvarjalni poti, ki jo bodo usmerjale vaše želje in ideje. Vabljeni, več nas bo, bolj fino bo!

informacije in obvezne prijave na: 040 674 904 – ga. Anka Pavelič

VEČER LATINO AMERIŠKE GLASBE IN PLESA

četrtki in petki, 20.00 – 22:00

Delovni teden gre proti koncu, vas pa že srbijo pete? Vabimo vas da se nam pridružite na večerih, obarvanih z latino ameriško glasbo, kjer bomo plesali in se učili latino ameriških plesov. Nekatere večere nam bo popestrila tudi glasba v živo, o čemer vas bomo še posebej obvestili.