Program v Domu skupnosti za MAJ

kr_programinopisi_maj

 

OGLAS ZA UPORABO PROSTORA

Iščete brezplačni prostor za neprofitne dejavnosti, kot so predavanja, delavnice, tečaji, kulturni dogodki, coworking, rekreacija, branja, akustični koncerti, filmski večeri, vaje, družabne igre, otroška druženja, kramljanja, štrikanja, čajanke, skratka vsebine, ki so namenjene tudi prebivalcem Savskega naselja?

Prostor v Domu skupnosti Savsko naselje obsega 40m2, čajno kuhinjo in sanitarije, mize, stole, projekcijsko platno in ozvočenje, na voljo pa so tudi predmeti iz Knjižnice REČI: https://knjiznicareci.si/reci-na-izposojo/

Za več informacij pišite na info@knjiznicareci.si.

TIPS FOR BALANCED AND HARMONIOUS LIFE (workshop)

četrtek, 7.5., 15.30 – 17.30

Vabimo vas na 2-urno delavnico, na kateri bomo spoznavali, kako lahko čuječnost in meditacija obogatita naše življenje in prispevata k notranjemu miru. Pridružite se nam, če vas zanimajo preprosta orodja, s katerimi lahko umirimo um in v vsakodnevno življenje prinašamo ravnovesje in harmonijo. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava: info@cujecnost.org.

ZELENA POT SKOZI SAVSKO NASELJE – JANES WALK

četrtek, 7.5., 18.00 – 19.00

Na sprehodu boste spoznali eno prvih povojnih sosesk v Ljubljani, njene bogate zele površine, bogato zgodovino medsosedskega sodelovanja, prometne zagate, itd … Sprehodili se bomo po zeleni poti, ki jo je lani začrtala prometna pobuda savskega naselja v okviru Vizije javnega protora. Spoznali bomo pobudnike Celovitih urbanih prenov, domačine, ki angažirano skrbijo za svojo okolico, mlade hišne prijatelje, ki že tretje leto skrbijo za opuščeno igrišče, začetnika blokpartyija, pridobili boste izkušnjo, kako javni prostor dojemajo otroci s posebnimi potrebami, ki iz vse slovenije hodijo v Sočo na rehabilitacijo, si na koncu ogledali kaj vse ponuja Knjižnica reči in novodobni skupnostni prostor.

GARAŽNA RAZPRODAJA IN UNIKATIJA (Tržnica unikatnih izdelkov)

sobota, 16.5., 10.00 – 13.00

Da sobotno dopoldne ne bo kar tako, vas vabimo na prav posebno tržnico – takšno, ki združuje Garažno razprodajo in tržnico unikatnih izdelkov Unikatijo. Poleg predstavitve ustvarjalcev in ponudbe unikatnih del želimo s tržnico na enem mestu združiti kreativne ljudi, ki bodo lahko med seboj izmenjali izkušnje in ideje, se družili ali pa si zgolj ogledali izdelke, ter vse tiste, ki imate doma stare, vintage ali pa preprosto zanimive kose pohištva ali predmete, ki jih ne potrebujete več.

Prijave za prodajo na garažni razprodaji: info@knjiznicareci.si

Prijave za prodajo na Unikatiji: http://www.mc-litija.si/data/uploads/unikatija/unikatija_prijavnica.pdf

Razpis. za Unikatijo: http://www.mc-litija.si/data/uploads/unikatija/unikatija_razpis_maj15-2.jpg

ODPRTE HIŠE 2015

sobota, 16.5., 12.00 – 13.00

Savčani so že dalj časa opozarjali na Dom skupnosti, ki je še edina skupnostna stavba v naselju. V sodelovanju med skupino prostoRož, Slovenia Coworking, RRA LUR, MOL in lokalnim prebivalstvom smo videli priložnost, da prenovimo Dom skupnosti, ne le v fizičnem smislu, ampak predvsem v programskem, funkcionalnem, servisnem in socialnem. Nastal je prostor, v katerem domuje Knjižnica REČI, vsak dan pa v njem potekajo razne neprofitne dejavnosti. Želimo si, da bi prostor postal novo srečališče in zbirališče Savčanov.

NAMIZNI PUSTOLOVCI

sobota, 16.5., 13.00 – 17.00

Preživite sobotno popoldne v prijetni družbi – z družabnimi igrami in s prijazno družbo v Savskem naselju. Nič računalnika, nič delovnega tedna, dosti smejanja in pustolovščin po namiznoigralnem svetu. Vabljeni vsi novinci – izkušeni vodiči s potovalki in nahrbtniki polnih iger vas bomo vodili po poti. Gejmerji pa vabljeni na oddih po napornem tednu, tako nekako po sobotnem zajtrku.

ZGODBE Z DIAPORJEKTORJA

torek, 19.5., 19.00 – 21.00 

Vabimo vas na druženje ob gledanju diapozitivov, ter vas vabimo da s seboj prinesete še lastne. Verjamemo da bomo ob slikah slišali prijetne zgodbe, ter uživali ob pogledu na razližne konce sveta, na arhitekturo, na stare avtomobile in na zlate čase.

STRÒK

sreda, 20.5., 18.00 – 19.00

Žalostna usoda diplomskih nalog in posameznih zanimivih študijskih projektov je v glavnem prepuščena internim predstavitvam, kjer se vsa znanja ustavijo na prepihu učilnic in predavalnic. Da bi odpihnili prah z genijalnih nalog in da bi ideje zaživele polnokrvno življenje, ste vabljeni, da prisluhnete!

Prijave za predstavitve na: ajsa.jericevic@gmail.com

dōTERRA – PREDSTAVITEV ETERIČNIH OLJ

četrtek, 21.5., 16.30 – 18.00

Vabimo vas na predstavitev eteričnih olj in njihove uporabe v vsakdanjem življenju.

Predhodne prijave na: doterra.eolja@gmail.com

Predstavitev ni prodajne narave.

LIKOVNE USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE

petek, 22.5., 17.00 – 20.00

Uvodna likovna delavnica za otroke (6 – 11 let). Poslušali bomo kratko pravljico. Spoznali bomo, kaj je ilustracija ter risali in slikali na izbrano temo. Z nami bo akademska slikarka Urška Kozak in slovenski pravljičar Kobrowsky. Za material bo poskrbljeno, otroci naj sabo prinesejo stara oblačila (ali pa naj pridejo kar tako oblečeni), da si ne umažejo svojih.

Ob koncu delavnice bomo postavili “hitro” razstavo!

Delavnico je omogočil MOL, Mundilfari in Dom skupnosti; za otroke je brezplačna.

Povprašajte nas ali pa se prijavite na: neza.kozak@mundilfari.si

MIZARSKA DELAVNICA

ponedeljki, 16.30 – 19.00

srede, 10.00 – 12.00

Serija delavnic, na katerih se bomo naučili kako npr. pravilno prebarvati pohištvo, uporabljati določeno orodje in reševati zagate, s katerimi se srečujete v vašem domu.

ŽENA ŽENI

ponedeljki, 17.00 – 19.00

Sprva bi bila srečanja namenjena druženju in bi se naknadno po potrebi udeleženk razvilo tudi v delavnice. Te delavnice bi imele različne vsebine kot so samopodoba, samozavest, vzgoja otrok, …, hkrati pa bi bile namenjene druženju in pomoči med uporabnicami.

ŠOLA OSEBNE RASTI

ponedeljki, 18.00 – 19.00

Namen skupinskega druženje je  ozavestiti in počistiti stres, jezo, strahove in izboljšati psiho fizično zdravje. Sama meditacija ni klasična in ne potrebujete nobenih posebnih veščin ali predznanja. Ni potreben posebna drža, tako da je enostavna in primerna za vse starosti. Vljudno vabljeni. Več o meni lahko preberete na www.osebnarast.si

VESELE NOGICE

srede, 15.00 – 17.00,

četrtek, 7.5., 10.00 – 13.00

Druženja za starše z otroki s posebnimi potrebami, ki so se posebej prilagojena težko gibalno oviranim otrokom. Različne dejavnosti, poslušanje glasbe, branje pravljic, gledanje risank, telovadba, spoznavanje otrok med seboj, pogovor, igre.

kontakt: Alenka 040 855 049

ŠIVILJSKA DELAVNICA

četrtki, 18.00 – 20.00

Vsak četrtek vas bo ga. Anka popeljala v svet šivanja, (če bodo želje, pa tudi vezenja ter klekljanja). Na podlagi 38-letnih izkušenj vas bo vodila po ustvarjalni poti, ki jo bodo usmerjale vaše želje in ideje. Vabljeni, več nas bo, bolj fino bo!

informacije in obvezne prijave na: 040 674 904 – ga. Anka Pavelič

TELESNO BOBNANJE

1. in 3. petek v aprilu, 17.30 – 19.00

Kako ustvariti glasbo brez uporabe instrumenta, temveč lastnega telesa?

Ploskajmo z rokami, stopicajmo z nogami, tleskajmo s prsti in zabava se šele začne!

Nobenih zahtev, samo pridite in igrajte.

ŽONGLIRANJE

2. in 4. petek v aprilu, 17.30 – 19.00

Naredite svoje žonglerske žogice in se naučite izvajati nekaj osnovnih trikov.

Za izdelavo žogic prinesite par dokolenk in vrečko riža/fižola/graha..

SAMOPOPRAVLJALNICA KOLES

sobote, 10.00 – 12.00

Naučite se osnovnega vzdrževanja in popravil vašega kolesa. Pripravite ga, da vas neslišno zapelje v tople pomladanske dni, ki so že skoraj tu! Orodja so na voljo, vendar ne oklevajte prinesti tudi svoje.

SOBOTNI ZAJTRKI S SOSEDI

sobote, 10.00 – 12.00

Pridružite se nam na skupnih zajtrkih in s seboj prinesite svoj običajni jutranji obrok. Zajtrke bomo izmenjali in se pustili presenetiti. Dobrodošli zajtrki vseh okusov, najbolj pa seveda dobrodošli vi, ker je kakršenkoli zajtrk najbolj okusen…v dobri družbi!

BREZPLAČNI ARHITEKTURNI NASVETI

Termin po dogovoru, informacije in obvezne prijave na: info@kombinat-arhitekti.si

Potrebujete nasvet, kam postaviti omaro, kako obrniti posteljo ali prenoviti stanovanje? Želite prenoviti skupne prostore ali fasado bloka? Če potrebujete arhitekturni nasvet, vas vabimo, da nam pišete. Z veseljem vam bomo pomagali in to brezplačno!

www.kombinat-arhitekti.si

NAMIZNI TENIS

Ekipa za igranje namiznega tenisa je še v nastajanju.

Vsi zainteresirani za tedensko igranje v dvorani nam pišite na info@knjiznicareci.si. Vabljeni!