JULIJSKI PROGRAM

kr_programinopisi_julij

 

OGLAS ZA UPORABO PROSTORA

Iščete brezplačni prostor za neprofitne dejavnosti, kot so predavanja, delavnice, tečaji, kulturni dogodki, coworking, rekreacija, branja, akustični koncerti, filmski večeri, vaje, družabne igre, otroška druženja, kramljanja, štrikanja, čajanke, skratka vsebine, ki so namenjene tudi prebivalcem Savskega naselja?

Prostor v Domu skupnosti Savsko naselje obsega 40m2, čajno kuhinjo in sanitarije, mize, stole, projekcijsko platno in ozvočenje, na voljo pa so tudi predmeti iz Knjižnice REČI: https://knjiznicareci.si/reci-na-izposojo/

Za več informacij pišite na info@knjiznicareci.si.

PTIČJA STRAŠILA delavnica za otroke (6-12 let)

petek, 3.7., 17.00 – 20.00

Delavnica za otroke (6-12 let), kjer bomo izdelali duhovita, umetniška in sploh posebno strašna ptičja strašila. Delavnica poteka v sklopu srečanj Mladih vrtičkarjev, ki se tedensko dobivamo na vrtičku v Savljah. Na vrtičku nam že pridno rasejo paprike, paradižnik, solata, brstični ohrovt, zelje, borovnice, jagode,.. redkvice in rukolo pa smo že pojedli:) Ker nam malo nagajajo ptice, smo se odločili da z vašo pomočjo ukrepamo. Otroci, vabljeni k izdelavi strašil – in v prihodnje tudi na vrtiček, kjer bomo z vašo pomočjo našli za strašila primerno mesto.

Delavnico organizira zavod Mundilfari, sofinancira jo Mestna občina Ljubljana.

Prosimo, otroke predhodno prijavite na neza.kozak@mundilfari.si

SLIKANJE ENERGIJSKIH SLIK, MANDAL

torek, 7.7., 10.00 – 13.00

Ina nas bo vodila skozi slikanje energijskih slik, mandal. Za materjal bo poskrbljeno, delavnica pa je brezplačna.

KIPARSKA DELAVNICA ZA OTROKE (6-11 let)

torek, 7.7., 17.00 – 20.00

Vabimo otroke v Dom skupnosti v Savsko naselje, da se nam pridružijo na kiparski delavnici. Izdelovali bomo figurice po spominu, izmišljene junake in pošasti ali upodabljali razne živali. Otroci naj imajo primerna oblačila in seboj tudi kaj za žejo. Zbudili bomo svoj vizualni spomin in ročne spretnosti. Delavnica je brezplačna, trajala bo do 19:15, ob 19:30 bo na ogled tudi razstava za obiskovalce, vsi ostali pa si lahko ogledate umetnine na FB https://www.facebook.com/pages/Mundilfari/ in na naši spletni strani umetniki.mundilfari.si.

Delavnico organizira zavod Mundilfari, sofinancira jo Mestna občina Ljubljana.

Prosimo, otroke predhodno prijavite na neza.kozak@mundilfari.si

MAMICE SE DRUŽIJO

sobota, 11.7., 11.00 – 13.00 

Predstavitev energijske tehnike za mamice.

LIKOVNA DELAVNICA ZA OTROKE (6-11 let)

torek, 14.7., 17.00 – 20.00 

Nova likovna delavnica, ki jo bo vodila prleška slikarka Aleksandra Fekonja. Predstavila nam bo akcijsko oz. gestualno slikarstvo, ki se je razširilo v 50-ih letih prejšnega stoletja v Ameriki in zatem po vsem svetu.

Otroci so v šoli omejeni le na majhne slikovne formate, zato smo se odločili, da jim omogočimo ustvarjanje na velike slikovne površine večjega formata, namesto majhnih čopičev bodo uporabljali velike čopiče.

S tem pristopom bodo neposredno izpostavljeni k izraznemu in spontanemu kreativnemu ustvarjanju.

Otroci naj pridejo primerno oblečeni, saj barve ne grejo z oblek. S seboj naj prinesejo tudi nekaj za žejo.

Delavnica bo trajala do pribl. 19:15, potem bomo skupaj postavili razstavo, na katero vabimo starše in ostale zainteresirane.

V svojo ustvarjalno skupino vabimo tudi tiste, ki so malo mlajši ali pa malo starejši in bi se radi pridružili.

Delavnico organizira zavod Mundilfari, sofinancira jo Mestna občina Ljubljana.

Prosimo, otroke predhodno prijavite na neza.kozak@mundilfari.si

GARAŽNA RAZPRODAJA IN UNIKATIJA tržnica unikatnih izdelkov

sobota, 18.7., 10.00 – 15.00 

Da sobotno dopoldne ne bo kar tako, vas vabimo na prav posebno tržnico – takšno, ki združuje Garažno razprodajo in tržnico unikatnih izdelkov Unikatijo. Poleg predstavitve ustvarjalcev in ponudbe unikatnih del želimo s tržnico na enem mestu združiti kreativne ljudi, ki bodo lahko med seboj izmenjali izkušnje in ideje, se družili ali pa si zgolj ogledali izdelke, ter vse tiste, ki imate doma stare, vintage ali pa preprosto zanimive kose pohištva ali predmete, ki jih ne potrebujete več.

Prijave na: info@knjiznicareci.si

NAMIZNI PUSTOLOVCI

torek, 21.7., 20.00 – 23.00

Preživite torkov večer v prijetni družbi – z družabnimi igrami in s prijazno družbo v Savskem naselju. Nič računalnika, nič delovnega tedna, dosti smejanja in pustolovščin po namiznoigralnem svetu. Vabljeni vsi novinci – izkušeni vodiči s potovalki in nahrbtniki polnih iger vas bomo vodili po poti.

ŠOLA OSEBNE RASTI

ponedeljki, 18.00 – 19.00

Namen skupinskega druženje je  ozavestiti in počistiti stres, jezo, strahove in izboljšati psiho fizično zdravje. Sama meditacija ni klasična in ne potrebujete nobenih posebnih veščin ali predznanja. Ni potreben posebna drža, tako da je enostavna in primerna za vse starosti. Vljudno vabljeni. Več o meni lahko preberete na www.osebnarast.si

ŠIVILJSKA DELAVNICA

četrtki, 18.00 – 20.00

Vsak četrtek vas bo ga. Anka popeljala v svet šivanja, (če bodo želje, pa tudi vezenja ter klekljanja). Na podlagi 38-letnih izkušenj vas bo vodila po ustvarjalni poti, ki jo bodo usmerjale vaše želje in ideje. Vabljeni, več nas bo, bolj fino bo!

informacije in obvezne prijave na: 040 674 904 – ga. Anka Pavelič

SAMOPOPRAVLJALNICA KOLES

sobote, 10.00 – 12.00

Naučite se osnovnega vzdrževanja in popravil vašega kolesa. Pripravite ga, da vas neslišno zapelje v tople pomladanske dni, ki so že skoraj tu! Orodja so na voljo, vendar ne oklevajte prinesti tudi svoje.

ZAJTRK S SOSEDI

sobote, 10.00 – 12.00

Pridružite se nam na skupnih zajtrkih in s seboj prinesite svoj običajni jutranji obrok. Zajtrke bomo izmenjali in se pustili presenetiti. Dobrodošli zajtrki vseh okusov, najbolj pa seveda dobrodošli vi, ker je kakršenkoli zajtrk najbolj okusen…v dobri družbi!

BREZPLAČNI ARHITEKTURNI NASVETI

Termin po dogovoru, informacije in obvezne prijave na: info@kombinat-arhitekti.si

Potrebujete nasvet, kam postaviti omaro, kako obrniti posteljo ali prenoviti stanovanje? Želite prenoviti skupne prostore ali fasado bloka? Če potrebujete arhitekturni nasvet, vas vabimo, da nam pišete. Z veseljem vam bomo pomagali in to brezplačno!

www.kombinat-arhitekti.si