PROGRAM V Domu skupnosti za JUNIJ

kr_programinopisi_junij

 

OGLAS ZA UPORABO PROSTORA

Iščete brezplačni prostor za neprofitne dejavnosti, kot so predavanja, delavnice, tečaji, kulturni dogodki, coworking, rekreacija, branja, akustični koncerti, filmski večeri, vaje, družabne igre, otroška druženja, kramljanja, štrikanja, čajanke, skratka vsebine, ki so namenjene tudi prebivalcem Savskega naselja?

Prostor v Domu skupnosti Savsko naselje obsega 40m2, čajno kuhinjo in sanitarije, mize, stole, projekcijsko platno in ozvočenje, na voljo pa so tudi predmeti iz Knjižnice REČI: https://knjiznicareci.si/reci-na-izposojo/

Za več informacij pišite na info@knjiznicareci.si.

SMOOTHIE

sobota 6.6., 11.00 – 13.00

S kupaj s Knjižnico reči in vrtičkarko Janjo

M ladi Hišni Prijatelji v soboto 6.junija ob 11h

O b igrišču na Šerkovi

O dpiramo vrata poletju z zajtrkom na prostem

T er pripravo čisto pravega v Savcu vzgojenega smuthija

H itro si datum in uro vpišite v svoj koledar

I n ne pozabite povabiti prijateljev in znancev

E nkratno bo!

Istočasno bo potekala tudi SAMOPOPRAVLJALNICA KOLES na isti lokaciji.

IZMENJAVA OTROŠKIH OBLAČIL

sobota 6.6., 16.00 – 18.00

Na dogodku si bomo izmenjali otroška in mladinska oblačila,  ki jih je vaš otrok prerasel. Prinesete lahko tudi obutev, modne dodatke, otroške hišne tekstilije (npr. posteljnina), igrače, otroške knjige,… Oblačila naj bodo čista, lepo ohranjena in brez lukenj ali madežev. Sprejmeno do 30 kosov. Organizatorji bomo oblačila in ostalo blago pregledali in ga tudi ovrednotili (npr.  bunda dobi več točk kot na primer nogavice,..). Glede na število doseženih točk si boste lahko izbrali poljubno število kosov blaga. Vstopnine ni, lepo vabljeni!

PRAVLJIČNA KNJIŽNA KAZALA, likovna delavnica

sobota 6.6., 16.00 – 18.00

Z liki znamenitih literarnih junakov  – Pike Nogovičke, Ostržka, Medveda Puja, Mačka Murija – bomo okrasili pisana knjižna kazala.

Z ETERIČNIMI OLJI NA DOPUST – dōTERRA

torek 16.6., 16.30 – 18.00

Vljudno vabljeni na predavanje, kjer bom predstavila najbolj uporabna eterična olja, s katerimi si boste lahko lajšali takšne in drugačne tegobe na dopustu. Poleg bom delila še nekaj uporabnih receptkov za mazila, kot so krema za sonce, poškodovano kožo itd. Pridite, zanimivo bo.

Lepo prosim, da svojo prisotnost javite na mail:  eolja.doterra@gmail.com, saj vas bo po predavanju čakalo presenečenje.

STRÒK

sreda, 17.6., 18.00 – 19.00

Žalostna usoda diplomskih nalog in posameznih zanimivih študijskih projektov je v glavnem prepuščena internim predstavitvam, kjer se vsa znanja ustavijo na prepihu učilnic in predavalnic. Da bi odpihnili prah z genijalnih nalog in da bi ideje zaživele polnokrvno življenje, ste vabljeni, da prisluhnete!

Prijave za predstavitve na: ajsa.jericevic@gmail.com

CARROT MOB akcija pOSEBNI prijatelji na Super hribu

sreda, 18.6., 16.00 – 20.00 (v primeru slabega vremena 22.6.2015)

Skupaj s prebivalci Savskega naselja, lastniki lokalov v soseski, učenci OŠ Savsko naselje, malčki iz vrtca Mladi Rod in otroki, vključenimi v program rehabilitacije na URI Soča se lotevamo prvega carrot moba – akcije kjer bomo vsak po svojih močeh prispevali za postavitev velike igralno senzorne mize na igrišču ob Super hribu, primerne tudi za otroke s posebnimi potrebami.

Otroci iz šole, vrtca in Soče so se v preteklih mesecih srečevali, se spoznavali in narisali čudovite načrte za igralo, ki bo primerno za vse. Ker sredstev za izvedbo nimamo dovolj, smo prosili lastnike in najemnike lokalov v soseski, da donirajo svoje storitve in produkte. Ti bodo na voljo 18.6.2015 na carrot mob dogodku, vsa zbrana sredstva pa bodo namenjena postavitvi igrala. Enako velja za prispevke namenjene za udeležbo na delavnicah društva Smetumet, Humanitas in v ZOOPI izmenjevalnici igrač. Prostorož in fantje iz Knjižnice reči organizirajo delovno akcijo, kjer bomo skupaj že postaviljali osnovo za novo igralo.

Muzicirali in igrali se bomo z Varietejčkom in duetom Lunin med. Mladi hišni prijatelji bodo pekli najbolj slastne palačinke in limonada se bo cedila v potokih!

ZA NOVINARJE:

Ker želimo, da bi se sporočilo o pOSEBNEM prijateljstvu in sodelovanju širilo in prišlo tudi do tistih, ki se ne bodo mogli udeležiti dogodka, za vas, novinarje, pripravljamo interaktivno novinarsko konferenco ob na istem igrišču ob 15h. Ne boste sedeli in prepolne roke boste imeli za pisanje. Skupaj z nami boste poprijeli za delo. Izdelovali bomo okrasne zastavice za igrišče ob Super hribu. In ja – tudi za vas imamo palačinke in limonado!

Dogodek organiziramo KED Smetumet in KD Prostorož

kontakt:

041 819 359 – Alenka Kreč Bricelj, smetumet@gmail.com

040 367 212 – Alenka Korenjak, prostoroz@gmail.com

GARAŽNA RAZPRODAJA IN UNIKATIJA (Tržnica unikatnih izdelkov)

sobota, 27.6., 10.00 – 13.00

Da sobotno dopoldne ne bo kar tako, vas vabimo na prav posebno tržnico – takšno, ki združuje Garažno razprodajo in tržnico unikatnih izdelkov Unikatijo. Poleg predstavitve ustvarjalcev in ponudbe unikatnih del želimo s tržnico na enem mestu združiti kreativne ljudi, ki bodo lahko med seboj izmenjali izkušnje in ideje, se družili ali pa si zgolj ogledali izdelke, ter vse tiste, ki imate doma stare, vintage ali pa preprosto zanimive kose pohištva ali predmete, ki jih ne potrebujete več.

Prijave na: info@knjiznicareci.si

NAMIZNI PUSTOLOVCI

torek, 23.6., 19.00 – 23.00

Preživite torkov večer v prijetni družbi – z družabnimi igrami in s prijazno družbo v Savskem naselju. Nič računalnika, nič delovnega tedna, dosti smejanja in pustolovščin po namiznoigralnem svetu. Vabljeni vsi novinci – izkušeni vodiči s potovalki in nahrbtniki polnih iger vas bomo vodili po poti.

MIZARSKA DELAVNICA

ponedeljki, 16.30 – 19.00

srede, 10.00 – 12.00

Serija delavnic, na katerih se bomo naučili kako npr. pravilno prebarvati pohištvo, uporabljati določeno orodje in reševati zagate, s katerimi se srečujete v vašem domu.

ŠOLA OSEBNE RASTI

ponedeljki, 18.00 – 19.00

Namen skupinskega druženje je  ozavestiti in počistiti stres, jezo, strahove in izboljšati psiho fizično zdravje. Sama meditacija ni klasična in ne potrebujete nobenih posebnih veščin ali predznanja. Ni potreben posebna drža, tako da je enostavna in primerna za vse starosti. Vljudno vabljeni. Več o meni lahko preberete na www.osebnarast.si

VESELE NOGICE

sreda, 3.6., 15.00 – 17.00

Druženja za starše z otroki s posebnimi potrebami, ki so se posebej prilagojena težko gibalno oviranim otrokom. Različne dejavnosti, poslušanje glasbe, branje pravljic, gledanje risank, telovadba, spoznavanje otrok med seboj, pogovor, igre.

kontakt: Alenka 040 855 049

ŠIVILJSKA DELAVNICA

četrtki, 18.00 – 20.00

Vsak četrtek vas bo ga. Anka popeljala v svet šivanja, (če bodo želje, pa tudi vezenja ter klekljanja). Na podlagi 38-letnih izkušenj vas bo vodila po ustvarjalni poti, ki jo bodo usmerjale vaše želje in ideje. Vabljeni, več nas bo, bolj fino bo!

informacije in obvezne prijave na: 040 674 904 – ga. Anka Pavelič

SAMOPOPRAVLJALNICA KOLES

sobote, 10.00 – 12.00

Naučite se osnovnega vzdrževanja in popravil vašega kolesa. Pripravite ga, da vas neslišno zapelje v tople pomladanske dni, ki so že skoraj tu! Orodja so na voljo, vendar ne oklevajte prinesti tudi svoje.

SOBOTNI ZAJTRKI S SOSEDI

sobote, 10.00 – 12.00

Pridružite se nam na skupnih zajtrkih in s seboj prinesite svoj običajni jutranji obrok. Zajtrke bomo izmenjali in se pustili presenetiti. Dobrodošli zajtrki vseh okusov, najbolj pa seveda dobrodošli vi, ker je kakršenkoli zajtrk najbolj okusen…v dobri družbi!

BREZPLAČNI ARHITEKTURNI NASVETI

Termin po dogovoru, informacije in obvezne prijave na: info@kombinat-arhitekti.si

Potrebujete nasvet, kam postaviti omaro, kako obrniti posteljo ali prenoviti stanovanje? Želite prenoviti skupne prostore ali fasado bloka? Če potrebujete arhitekturni nasvet, vas vabimo, da nam pišete. Z veseljem vam bomo pomagali in to brezplačno!

www.kombinat-arhitekti.si

NAMIZNI TENIS

Ekipa za igranje namiznega tenisa je še v nastajanju.

Vsi zainteresirani za tedensko igranje v dvorani nam pišite na info@knjiznicareci.si. Vabljeni!